Fortsatt stor økning i bruken av biodrivstoff

Omsetningen av biodrivstoff fortsatte å øke i fjor. Det ble brukt langt mer biodrivstoff produsert av avfall og rester (avansert) i 2017 sammenliknet med året før, men palmeolje var det mest brukte råstoffet, skriver Miljødirektoratet i en nyhetssak på sine sider.

Det ble brukt 659 millioner liter biodrivstoff til veitrafikk i 2017, mot 423 millioner liter året før. Det er en økning på 56 prosent. 

Tilfredsstiller bærekraftskriterier

For biodrivstoff som omsettes innenfor omsetningskravet på 7,25 prosent, må omsetterne dokumentere at dette gir tilstrekkelig reduksjon i klimagassutslipp og er framstilt i henhold til EUs bærekraftskriterier.

Biodrivstoffet som ble brukt i fjor, hadde i snitt 65 prosent lavere livsløpsutslipp av klimagasser enn fossil bensin og diesel.

Biodrivstoff som selges over omsetningskravet, utgjorde cirka 500 millioner liter av det totale biodrivstoffsalget i 2017. Dette biodrivstoffet er unntatt veibruksavgift og er ikke omfattet av bærekraftskriteriene. Bransjen har likevel dokumentert at nesten alt omsatt biodrivstoff overholder bærekraftskriteriene.

Presentasjoner fra fremleggelsen hos Miljødirektoratet:

Biodrivstoff omsatt i 2017

Biodrivstoffregimet

Fakta om biodrivstoff

Les mer på Miljødirektoratets sider.

Bli den første til å kommentere på "Fortsatt stor økning i bruken av biodrivstoff"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*