Minst 60 % av varmebehovet i bygg over 1000 kvadratmeter må dekkes av annet enn direktevirkende elektrisitet.
Tirsdag 10. mai behandlet Stortinget innstillingen fra kommunal- og forvaltningskomitéen om representantforslaget fra Heikki Eidsvoll Holmås, Karin Andersen (SV) og Ola Elvestuen og André N. Skjelstad (V) om å beholde strenge miljøkrav til oppvarming av bygg i byggteknisk forkskrift.
Opprinnelig ønsket forslagsstillerne også å videreføre arealgrensen fra TEK10 på 500 kvadratmeter, noe som ikke fikk flertall i Stortinget. Det er derfor gledelig at Stortinget i tillegg til reguleringen av direktevirkende elektrisitet også vedtok at det skal innføres en bestemmelse slik at kommunene kan vedta at nye bygninger skal utstyres med varmeanlegg så fjernvarme kan nyttes i områder der det er vedtatt tilknytningsplikt til fjernvarme etter plan- og bygningsloven.
Nestleder i Venstre Ola Elvestuen, en av de fire stortingspolitikerne bak DOK 8-forslaget, er godt fornøyd med vedtaket som Stortinget fattet.
– Vi har hele tiden vært opptatt av at vi ikke skal ta et steg tilbake, ikke bare i forhold til bruk av direktevirkende elektrisitet, men også i forhold til krav til utbygger. Det er også et viktig vedtak for å kunne videreføre den systematiske jobbingen til byggesektoren. Det er fordel for boligkjøperne at vi har miljøvennlige utbyggere som velger innebygde fleksible varmesystemer når de bygger, sier Elvestuen til Norsk VVS.
Se hele referatet fra debatten i Stortinget her.