Prediktor Instruments vant Bioenergy Innovation Award 2017

prediktor innovation award

Prediktor Instruments mottok Bioenergy Innovation Award 2017 under FME CenBios sluttkonferanse på Ås den 13.-14. mars.

Bioenergy Innovation Award 2017 ble tildelt Prediktor Instrument AS under CenBios sluttkonferanse 13. mars 2017. Fra venstre: Per-Olav Rusås, Mari-Ann Akerjord, Bård Hansen (alle fra Prediktor Instruments) og rektor ved NMBU, Mari Sundli Tveit. Foto: Håkon Sparre.

De fikk prisen for en av sine nyeste innovasjoner, måleinstrument Spektron Biomass som måler fuktighet i treflis på en rask, effektiv og nøyaktig måte ved hjelp av nærinfrarød spektroskopi (NIR).

Prisen ble delt ut av NMBU-rektor Mari Sundli Tveit og i sin begrunnelse sier juryen bla. at «langsiktig og målrettet arbeid har resultert i et instrument for hurtig og nøyaktig måling av fuktighet i biobrensel. Dermed kan den tradisjonelle målemetoden som tar 48 timer erstattes med en prosedyre som tar et par minutter. Dette er en teknologi som gjør at man kan sette kvalitetskrav, og den vil bidra til profesjonalisering av bioenergibransjen.»

Bioenergy Innovation Award

Bioenergy Innovation Award er en nasjonal innovasjonspris innen stasjonær bioenergi som ble introdusert av FME CenBio i 2011. I juryen sitter representanter fra Norges ForskningsrådNorsk Bioenergiforening (Nobio)Innovasjon NorgeEnovaNorges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og SINTEF. I 2016 var det Antec Biogas som vant prisen og andre tidligere vinnere er Edvard Karlsvik (SINTEF)Cambi ASSolør BioenergiMjøsen Skog (som representant for ALLMA-gruppen) og Vincent Eijsink (NMBU).

Les mer om prisen her.

Eller mer om CenBios sluttkonferanse og prisutdelingen på SINTEFs sider.

Arkiv
Kategorier

Meld deg på Nobios nyhetsbrev

Fill out my online form.