Storinvestering i ny fabrikk for produksjon av talldiesel

Foto: Sunpine
Foto: Sunpine

Sunpine investerer 250 millioner i ny fabrikk for å øke produksjonen av biodiesel fra tallolje.

– Markedet for bærekraftig talldiesel vokser og vi vil ta ansvar for det svenske skiftet til fornybart drivstoff, sier Magnus Edin, administrerende direktør i Sunpine i en pressemelding.

Fabrikken skal ligge ved siden av Sunpines eksisterende anlegg på Haraholmen i Piteå. Investeringen vil innebære at produksjonskapasiteten øker med 50 prosent, noe som vil skape opp mot 20 direkte arbeidsplasser i tillegg til et betydelig antall i forbindelse med utstyr og tjenester som må anskaffes. Fabrikken har som mål å starte produksjonen av diesel i 2020. Talldiesel er i dag Sveriges eneste diesel som bærer Svanemerket, det nordiske miljømerket. Dieselen distribueres til kunder gjennom Preem.

En økning i produksjonen på 50 prosent tilsvarer 50 000 kubikkmeter talldiesel. Den totale kapasiteten vil da komme opp på 150 000 kubikkmeter, tilsvarende ca. 150 millioner liter. 

– Gitt de rette forutsetningene kan Sunepine dekke 14 prosent av behovet for fornybar diesel i Sverige i 2030. Det vil være fantastisk prestasjon om Sverige kan gå foran og vise vei. Jeg er overbevist om at bærekraftig forvaltede svenske skoger kan dekke en betydelig del av det svenske behovet for fornybart drivstoff, sier Edin. 

Les hele pressemeldingen fra Sunpine her. 

EU gir tommel opp for tallolje.

Arkiv
Kategorier

Meld deg på Nobios nyhetsbrev

Fill out my online form.