Personvernerklæring

Her kan du lese hvordan Norsk Bioenergiforening (Nobio) samler inn og bruker personopplysninger.

Når du bruker våre nettsteder nobio.no, bioenergidagene.no og biodrivstoff2030.no vil vi samle inn og behandle personopplysninger. Ditt personvern er viktig for oss, og vi vil behandle opplysninger om deg med respekt og i tråd med gjeldende regelverk.

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Navn, adresse, telefonnummer, e-post-adresse og IP-adresse er eksempler på personopplysninger.

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler dem, hvorfor vi gjør det, og når og hvorfor vi deler dine personopplysninger med en tredjepart.

Personopplysninger vi behandler

I noen tilfeller som beskrevet under samler vi inn og behandler vi din e-post-adresse, i noen tilfeller også navn og telefonnummer. Det er frivillig for deg å oppgi personopplysninger knyttet til våre tjenester. Vårt grunnlag for å behandle opplysningene er samtykke, hvis vi ikke spesifiserer annet.

  • Hvis du melder deg på nyhetsbrev, ber vi om e-postadresse og navn. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet, og da vil e-postadressen og eventuell annen informasjon om deg bli slettet. Treehuse og Mailchimp er våre databehandlere for nyhetsbrev.
  • Fyller du inn et kontaktskjema, ber vi om e-postadresse for å kunne svare på henvendelsen din. Vi sletter e-postadressen når henvendelsen er besvart. Gjelder henvendelsen våre tjenester som kurs og seminarer, lagrer vi dataene som beskrevet under.
  • Hvis du melder deg på et kurs eller seminar, ber vi deg om å oppgi navn, e-postadresse og mobilnummer i tillegg til informasjon om selskapet du jobber for. Vi trenger dette for å administrere kurset, ivareta din sikkerhet under kurset og for å ta betalt i etterkant. Disse personopplysningene lagrer vi i tre år etter at du har deltatt på et kurs eller et seminar, for å gi deg tilgang til materiell fra kurset i etterkant samt for å gi deg relevant informasjon om lignende arrangementer.  

Deling av personopplysninger

Vi deler ikke dine personopplysninger med andre hvis ikke det er nødvendig for at våre samarbeidspartnere kan levere tjenester du ber om fra oss.

  • Vi samarbeider med følgende tredjeparter (databehandlere): MailChimp, Treehouse (nyhetsbrev) og vår regnskapsfører, Accountor Nittedal.

Informasjonskapsler (cookies)

  • Våre nettsteder bruker informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten datafil som sendes fra våre nettsteder og lagres på din datamaskin eller mobile enhet, når du besøker sidene våre. Vi bruker informasjonskapsler til å se hvordan nettsidene våre blir brukt, og for å kunne gjøre sidene mer brukervennlige. Våre nettsteder bruker en type informasjonskapsler:
  • Analyse-kapsler: Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics. Det bruker kapsler som registrerer din IP-adresse og hvordan du beveger deg på sidene våre. Google Analytics anonymiserer IP-adresser før informasjonen lagres og bearbeides. Dermed kan ikke lagret informasjon brukes til å identifisere deg som bruker.

Dine rettigheter

  • Du har rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har om deg, og til å korrigere eventuelle feil.  
  • Du har rett til å få slettet dine personopplysninger hos oss, hvis vi ikke lenger har lovlig grunnlag for å bruke, dele eller lagre dem.
  • Du har rett til å få alle opplysninger om deg utlevert eller overført til en annen virksomhet. (dataportabilitet).
  • Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at vi kan behandle dine personopplysninger. Hvis du ønsker å gjøre noe av dette eller har spørsmål om dine personopplysninger, kan du når som helst kontakte oss på e-post.

Endringer av denne personvernerklæringen

Hvis vi endrer våre tjenester, eller hvis regelverket om behandling av personopplysninger blir endret, kan personvernerklæringen bli endret. Gjør vi større endringer, vil vi informere deg om dette hvis vi har din kontaktinformasjon. Uansett vil du alltid finne oppdatert personvernerklæring på våre nettsteder.

Slik kan du kontakte oss

 Norsk Bioenergiforening er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger. Du kan kontakte oss på:

E-post: post@nobio.no

Telefon: 97 13 16 06

Postadresse: Postboks 1808 Vika, 0123 Oslo

Besøksadresse: Rådhusgata 23B, 3. etasje, 0158 Oslo

Meld deg på Nobios nyhetsbrev

* påkrevd felt