Fossil fyringsolje forbudt – velg en biobasert varmeløsning!

2020 - fyring med fossil olje er forbudt
2020 - fyring med fossil olje er forbudt

I 2018 offentliggjorde regjeringen et omfattende forbud mot bruk av mineralolje (fyringsolje og parafin) til oppvarming av boliger, offentlige bygg og næringsbygg (yrkesbygg) som trådte i kraft 1. januar i år.

Det fossile oljefyringsforbudet er beregnet å redusere utslippene med minst 340 000 tonn CO2 årlig, i gjennomsnitt over perioden 2016-2035. Dette tilsvarer omtrent utslippene fra alle personbiler og lettere kjøretøy i Oslo, i følge tall fra regjeringen.

For de som ikke allerede har skaffet seg en ny varmeløsning tilbyr Norsk bioenergiforenings medlemmer løsninger innen både biofyringsolje, pellets- og flisfyringsanlegg over hele landet. Kontakt oss på post@nobio.no om du har spørsmål vedrørende biovarme.

Velger du biovarme får du en fornybar varmeløsning som ikke belaster strømnettet, er konkurransedyktig på pris og kan benytte hele eller deler av den eksisterende varmeinfrastrukturen i huset/bygningen. Enkelte typer bioolje kan til og med benyttes på eksisterende oljefyr uten noen behov for tekniske endringer.

Les mer om detaljene i forbudet her.

Arkiv
Kategorier

Meld deg på Nobios nyhetsbrev

* påkrevd felt