Preem etablerer virksomhet i Norge

Sveriges største drivstoffselskap, Preem, etablerer nå virksomhet i Norge, med fokus på drivstoff med høy andel fornybart innhold.
Preem utvider sin virksomhet til Norge og planlegger å begynne med å samarbeide med norske distributører. Målet er også å skape muligheter for økt samarbeid. For en rekke av Preems svenske kunder som driver internasjonal transport er Norge et viktig marked.
– Preems visjon er å lede transformasjonen mot et bærekraftig samfunn. Utviklingen av våre drivstoff til å inneholde flere og flere fornybare råvarer vil gi en betydelig effekt på utslippene av karbondioksid fra transportsektoren. Vi er glade for å presentere våre produkter i Norge, sier Petter Holland, administrerende direktør i Preem i en pressemelding. 

Preem vil ha et depot i Sandefjord. Ettersom Preem har raffinerier på vestkysten av Sverige passer logistikken svært godt med den norske plasseringen og dermed kan Preem administrere distribusjon av et betydelig volum av drivstoff til det norske markedet fra begynnelsen.Preems unike HVO-diesel (hydrogenert vegetabilsk olje) basert på fornybare skogressurser, Preem Evolution Diesel, eksporteres nå til Norge. I starten kommer Preem å selge to forskjellige varianter av Preem Evolution Diesel, en som oppfyller de nye kravene i Norge med 5,5 prosent fornybare råvarer og en med høyere innblanding av tallolje av fornybare råvarer med 10 prosent.

– Når vi velger fornybare råvarer til drivstoff er det viktig å velge riktig. Vi prioriterer råvarer med høy effektivitet og med god bærekraft, råvarer som leder til langsiktig bærekraftige løsninger. Preem vil også selge et rent HVO-produkt i Norge som er fri for palmeolje og PFAD, et biprodukt fra palmeoljeproduksjon, sier Petter Holland.

For mer informasjon, kontakt:
Helene Samuelsson, kommunikasjonsdirektør i Preem, tel: 070-450 12 22, epost: helene.samuelsson@preem.se
Ketil Thorsen, forretningsutvikler Norge, Preem, tel: +47 922 02 008
Pressemelding er oversatt av Nobio. Trykk her for svensk versjon.

Bli den første til å kommentere på "Preem etablerer virksomhet i Norge"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*