Ny bioenergisentral i Kråkstad

30. september ble bioenergisentralen som skal gi fjernvarme til de kommunale byggene i Kråkstad åpnet av ordfører Tuva Moflag. Anlegget baseres på kortreist flis fra Follo og vil produsere 1 GWh i året. 

De tre lokale bøndene, Eivind Strøm, Hans Erik Navestad og Kristian Hoel Sæther som står bak Follo Bioenergi AS, hadde invitert ordføreren opp i førersetet på traktoren for å flise en gammel osp som ble felt for å gi plass til varmesentralen. Noe flis var allerede fylt i siloen.
– Dette er flis fra rydding av jordkanter i Vestby, ei gammel tømmervelte i Kroer og Tomterveien. Det er det dårligste virke som brukes til bioenergi, og hadde det ikke blitt brukt til flis, hadde det sannsynligvis blitt liggende i skogen og råtne, sa Strøm i åpningstalen.
Virksomhetsleder for Eiendom i Ski kommune, Terje Smedstad, igangsatte forbrenningsprosessen i bioenergisentralen. Bøndene takket både Enova, Innovasjon Norge og Ski kommune for samarbeidet i forbindelse med etableringen av anlegget.

18. mai i år startet arbeidet med å bygge varmesentralen og ETA Norge har levert to fyrkjeler på 200 kW hver. De totale anleggskostnadene er på under 4 millioner kroner.

Kilder: Østlandets Blad og Ski Kommune.

Bli den første til å kommentere på "Ny bioenergisentral i Kråkstad"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*