Nord-Europa største biogassfabrikk på Skogn – Et bevis på grønn omstilling

Foto: Biokraft

Tirsdag la olje- og energiminister Tord Lien og fiskeriminister Per Sandberg ned grunnsteinen for det som blir Nord-Europas største fabrikk for produksjon av flytende biogass på Skogn i Nord-Trøndelag.

Olje- og energiminister Tord Lien legger ned grunnsteinen sammen med Håvard Wollan, adm. direktør i Biokraft. (Foto: Biokraft).

– Dette er en merkedag for grønn omstilling. Vi viser at det er mulig å forene næringslivets krav til lønnsomhet med verdens behov for rent drivstoff, mer matvareproduksjon og reduserte klimautfordringer, sier administrerende direktør i Biokraft AS, Håvard Wollan i en pressemelding.

Biokrafts fabrikk på Skogn vil være Nord-Europas største produksjonsanlegg for flytende biogass (LBG), og bidra til mer enn en dobling av den norske produksjonskapasiteten.

Råvarene til biogassproduksjonen er avfall og biprodukter fra industri hos Norske Skog og fiskeoppdrett.

– Den nye fabrikken på Skogn vil være et flaggskip for bærekraftig og miljøvennlig ressursutnyttelse, samtidig som dette vil være en lønnsom bedrift som skaper arbeidsplasser og verdier for samfunnet, sier Wollan.

Det første byggetrinnet på Skogn vil alene bidra til å redusere CO2-utslipp tilsvarende 25.000 biler årlig. Wollan peker på at dette bare er starten, og at biogasspotensialet i Norge er enormt.

– Et anslag er at biogass kan redusere utslipp på over 3 millioner tonn CO2 i 2030. Dette tilsvarer over 1.200.000 dieselbiler. Jeg er stolt over at Biokraft ligger i front, og at vi er et symbol på den grønne omstillingen i Norge, sier Wollan.

Han roser stortingsflertallet for en offensiv politikk for økt bruk av bærekraftig biodrivstoff.

– Vi tar nå et kvantesprang på veien mot et lavutslippssamfunn. Denne fabrikken er et sterkt symbol på at den grønne omstillingen er i gang. Fabrikken hadde ikke sett dagens lys hvis det ikke var for at politikerne har lagt forholdene til rette med et klokt avgiftsregime. Miljøkamp kan bli lønnsom verdiskaping når politikken spiller på lag, avslutter Wollan.

Kilde: Biokraft

Bli den første til å kommentere på "Nord-Europa største biogassfabrikk på Skogn – Et bevis på grønn omstilling"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*