Blue Energy Holding AS kjøper St1 Norge Automat AS

Næring- og fiskeridepartementet har godkjent Blue Energy Holding AS som kjøper av aksjene i St1 Norge Automat AS fra St1 Nordic Oy. Aksjekjøpet vil gi økt konkurranse og bidra til grønn satsning i bensinstasjonsmarkedet.

Blue Energy Holding AS er en del av Green Cube Innovation-konsernet. AS Green Cube Innovation eier også Eco-1 Bioenergi AS, som de siste 10 årene har bygget opp en satsning på biodrivstoff, og arbeider med å etablere et stasjonsnett for fornybar diesel i Norge, særlig i områder som i dag har stor trafikkbelastning og utfordringer med luftkvaliteten. Etableringene er ledd i en strategi for å levere produkter som vil bidra til å løse klimautfordringer og bedre luftkvaliteten.

-Vi er veldig fornøyd med departementets godkjenning av transaksjonen, som innebærer en styrking av Green Cube-Gruppen. Vi vil nå bidra til økt konkurranse, og i kombinasjon med Eco-1 konseptet vil St1-stasjonene også bidra til grønn satsning i bensinstasjonsmarkedet. Vi planlegger vekst i antall stasjoner, og vil bli en relevant, kostnadseffektiv og miljøvennlig utfordrer i stasjonsmarkedet. Dette vil komme både norske bedrifter og privatpersoner, samt miljøet til gode, sier Jon Erik Brøndmo, styreleder i Blue Energy Holding AS i en pressemelding.

Sammen med Eco-1 vil vi få en rekke synergieffekter gjennom kjøp av de norske St1-stasjonene. Samhandlingen mellom drift av Eco-1 og St1-stasjonene vil sikre satsningen slik at det samlede tilbudet gir nødvendige stordriftsfordeler knyttet til innkjøp av pumpe- og betalingssystemer, logistikk, samt drift og vedlikehold av stasjoner, fortsetter Brøndmo. For kundene vil dette innebære rimeligere miljøvennlige løsninger.

Gjennom aksjekjøpsavtalen gis Blue Energy Holding AS rett til bruk av St1-varemerket i 18 måneder. Det er foreløpig ikke endelig avklart hvordan merkevaren skal utvikles, men det er sannsynlig at stasjonene videreføres som en del av Eco-1-konseptet, kanskje med mulighet for differensiering relatert til tilbud av enten fossilt eller fornybart drivstoff.

Blue Energy Holding AS har i prosessen med Konkurransetilsynet og Fiskeri- og næringsdepartementet vært bistått av Ro Sommernes Advokatfirma DA, mens selgeren St1 Nordic har vært bistått av SimonsenVogtWiig Advokatfirma AS.

Bli den første til å kommentere på "Blue Energy Holding AS kjøper St1 Norge Automat AS"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*