Bygdeutviklingsprisen 2015 til Tor Oxhovd Svalesen

Fra venstre: Anita Krohn Traaseth, adm. dir. Innovasjon Norge, Jo Oxhovd Svalesen, Tor Oxhovd Svalesen og landbruks- og matminister Jon Georg Dale. (Foto: Vidar Alfarnes).

Sammen med statsråd Jon Georg Dale stod Anita Krohn Traaseth for den høytidelige overrekkinga av prisen på 250 000 kroner under et arrangement på ambassaden i Berlin torsdag 14. januar i forbindelse med Internationale Grüne Woche.

– I en tid med stort fokus på klima- og miljøutfordringer er det en stor glede å dele ut prisen til en person som har lagt ned en stor innsats i å gjøre energiforsyning mer kortreist, miljøvennlig og bærekraftig sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Oxhovd Svalesen fra Oppland har gjennom sitt arbeid som biovarmegründer sørget for grønn varme basert på lokale ressurser på Beitostølen og i Fagernes, noe som har ført til betydelig lokal verdiskaping, erstatning av fossil energi og utnyttelse av lokalt råstoff. Prosjektene har fått støtte av Innovasjon Norges bioenergiprogram, som har til formål å støtte grønn virksomhet i form av blant annet anlegg for varmesalg og gårdsvarmeanlegg.

– Innovasjon Norge har målsetninger om at en økende del av prosjektene vi deltar i skal være stadig mer miljømessig bærekraftige, og i så måte kan bioenergiprogrammet tjene som inspirasjon, legger Krohn Traaseth til. 

Nobio ser på prisutdelingen som en bekreftelse på betydningen lokal utvikling av biovarme har for distrikts-Norge og det er gledelig å se at man lykkes med stort engasjement, pågangsmot og gode løsninger. Vi gratulerer!

Sak på Innovasjon Norges sider.

Bli den første til å kommentere på "Bygdeutviklingsprisen 2015 til Tor Oxhovd Svalesen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*